על שמן זית

 

 

 


בשיתוף עם מכללת רופין ביה"ס להכשרה מקצועית

בחסות ענף הזית במועצת הצמחים

הסתיים

 

לברור פרטים אלי כהן natar@zahav.net.il


מסתימת מכירת שמן זית טרי מעונת 2012 במשק בגבעת עדה.

 

ניתן לערוך סיור להכרת עץ הזית ושמן הזית לטעום ולקנות:

 

שמן זית דומיננטי מזן פישולין.

שמן זית בעל טעמים בעצמה בינונית שילוב זנים של סורי, קורוניקי, לצינו ומנזנילו.

 

השמנים נמכרים באריזות של 2 ליטר.

 

שמן הזית הוא ידיד להנאה,בריאות ואריכות ימים

 

שמן זית הוא תבלין נפלא, עם מגוון רחב של טעמים ושימושים.

ניתן לטבול בו פיתה חמה או בגט טרי, ניתן להוסיף זעתר ריחני,

לנגב חומוס או לבנה, לטגן חביתה, להוסיף לסלט,

לזלף על אבוקדו, לזלף על סטיק לפני הגשה ועוד ועוד.

לכל מנה כדאי להתאים את סוג שמן הזית שלה.

 

שמן הזית מהוה מרכיב מרכזי בדיאטה הים תיכונית.            

 

הזית ושמן הזית מוזכרים במקורות כחלק מהתוצרת בה התברכה ארצנו

 "ארץ זית שמן ודבש ..." (דברים ח, ח). 

 

בימים אלו גדל השימוש בשמן הזית כחלק מאופנת אוכל בריא

וכחלק מהשפעת המטבח הים תיכוני על המטבח העולמי.  


 

גבעת עדה, הרחבה, רח הדר. איך מגיעים למשק?

 

מומלץ לתאם ביקורכם בטלפון: 04-6388639,  אלי - 050-2476595. 


מאמר חשוב - שמן זית: מצוקות והפתעות / שגיא קופר

הרבה מאוד מדברים בזמן האחרון על מצוקת כורמי הזיתים ובתי הבד בישראל. ויכוחים על גבי ויכוחים בין משווקים ויצרנים, מגדלים, יבואנים, יבואנים למחצה ויצרנים, ועוד ועוד. הענף, חייבים לאמר, בבעיה שלה גורמים שונים ומשונים. מה קורה שם? ומה בין שמן זית "ישראלי" לשמן זית שהוא ישראלי באמת...

להמשך הכתבה

 

לשאר חלקי הכתבה:

 

שמן זית: מצוקות והפתעות

שמן זית כחול לבן: למה, בעצם?

שמן זית: צרכנות, זני זיתים ופיתוחים חדשים


למידע והרחבה בנושא: 


סוגי שמן זית עיקריים

 

כתית - שמן שנעצר בתהליך מכני, טחינה, ערבוב, דחיסה
          להפרדת נוזלים ממוצקים והפרדת שמן ממים.
 
ניסוח מתקן ישראלי 191 - שמן זית:
1.3.1. שמן זית כתית: שמן שהופק רק בעצירה או בתהליך מכני דומה,
         שלא עבר טיפול נוסף ושלא הוסף לו שמן זית, שהופק בתהליך אחר.
1.3.2. שמן זית מזוכך: שמן זית כתית שעבר תהליך זיכוך (כלומר: סתירה, הבהרה והגת ריח).
1.3.3. שמן זית: שמן זית שהופק על ידי ערבוב של שמן זית זית כתית בשמן זית מזוכך.
 
הערה: רוב שמן זית (או כמו שנכתב 100% שמן זית) המשווק בישראל, 
רובו שמן זית מזוכך ומיעוטו 5-10% שמן זית כתית,
שמן זה מתאים לטיגון ובישול, חסר כל מרכיבי בריאות הקיימים בשמן הכתית.
 

 

שמן זית ישראלי

זני הזיתים הגדלים בארץ ותנאי הגידול הייחודיים מאפשרים

ייצור שמן זית איכותי ובעל טעם וריח מיוחד ומורכב.

 

בלי תוית זה לא כתית, תוית של מועצת הצמחים - ענף הזית . 

מה קובע את מאפיני הטעם והריח ואיכותו של שמן הזית?

 

זן או זני הזיתים.

אזור הגידול (הקרקע והמיקרו אקלים).

אופן הגידול (החקלאי).

שיטת הפקת השמן (בית הבד).

 

* קימים גרמים נוספים אך הם משניים.

  

 

בניית אתרים   נתאר - גבעת עדה (הרחבה), רחוב הדר, טלפון: 04-6388639, Natar - E-Mail: natar@zahav.net.il